Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Veszteglő ország
  2007-03-08 01:54:48, csütörtök
 
   
  Halász Csilla, itthon@hetivalasz.hu
7. évfolyam 10. szám, 2007.03.08.

VESZTEGLŐ ORSZÁG

KÜLFÖLDI POLITIKUS VAGY KÖZÉLETI SZEMÉLYISÉG MA MÁR NEM ENGEDI MEG MAGÁNAK, HOGY NE LÁTOGASSON EL A TERROR HÁZÁBA, HA MAGYARORSZÁGON JÁR
- NYILATKOZTA LAPUNKNAK SCHMIDT MÁRIA, AZ ÖT ÉVVEL EZELŐTT MEGNYÍLT MÚZEUM FŐIGAZGATÓJA.
AZT IS ELMONDTA: NÉVTELEN FELJELENTŐKKEL NEM VITATKOZIK. Folyt.


- Meglepetést keltett, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapján az őszödi beszédből vett szalonképtelen kifejezéssel fogalmazta meg kritikáját a kormányról.

- Csak a miniszterelnököt idéztem. A legnagyobb magyar írók, Nádas, Esterházy mondták, hogy a beszéd retorikai remekmű, és azt is, hogy erkölcsi alapvetés. Ha ez így van, akkor talán én is fölemelkedhetek ezekbe a magasságokba.

- A rendezvény, amelyen felszólalt február 25-én, a Fidesz nagygyűlése volt. Kitől kapta a felkérést?

- A Fidesz elnökségének döntése volt.

- Nem is gondolkodott azon, hogy él-e a lehetőséggel?

- Dehogynem. Hosszasan elgondolkodtam.

- Miért?

- Még soha nem mondtam beszédet Fidesz-nagygyűlésen. Végül úgy döntöttem, hogy mivel az ünnepség a Terror Háza előtt van, a kommunizmus áldozatainak emléknapján, és öt éve nyitottuk meg az intézményt, vállalom.

- A demokrácia díszletei között újra megtanulunk félni - mondta beszédében. A Terror Háza öt évvel ezelőtti megnyitásakor milyen gondolatok foglalkoztatták?

- Akkor alapvetően optimisták voltunk. Azt gondoltuk, hogy a rendszerváltoztatás után a nehezén túl vagyunk, és hogy olyan pályán indultunk el, ami sikerre viszi az országot. Most pesszimisták vagyunk, úgy érezzük, hogy rossz irányba megyünk, és letértünk a siker útjáról. Valahol veszteglünk, és nem látni a kiutat.

- Hogyan jutottunk idáig?

- Egy olyan kormányzó elit van az ország élén, amely tudatosan alárendelte az ország érdekeit a saját hatalmi érdekeinek. Ezért gazdasági válsághelyzet közelébe lavírozta az országot. Most persze úgy tesznek, mintha tudnák a válságból kivezető utat, de nem hiszek nekik. Csak kapkodást látok. Az emberek félnek, a biztonságuk szertefoszlik, nem tudnak eligazodni a világban. Nem tudják, hogy kell a gyereket beíratni az iskolába, hogy kell számolni a felvételi pontokat, melyik kórházba kell menni. Nincsenek biztonságot adó kapaszkodók, minden évben megváltozik minden. A munkahely is bizonytalanabb, a megélhetés is nehezebb. Ráadásul ősszel szinte polgárháborús helyzetbe kerültünk.

- A magyar nép ennek ellenére két választáson - ahogy ön is szokta mondani - a posztkommunistákra szavazott.

- Nagyon fontos átgondolni, hogy az emberek miért így szavaznak. Ez összefüggésben van a Kádár-rendszer utolsó évtizedének tapasztalatával. Akkor sokak számára biztonságosabbnak tűnt az élet, mint most. Nem tudják, hogy az a rendszer, amiben vagyunk, sok tekintetben azért ilyen, mert a Kádár-rendszer utolsó évtizedét külföldi kölcsönökből finanszírozták. Adósságspirálba került az ország, amit most fizetünk vissza. És sajnos a mostani kormány egy újabb adósságspirállal ezt még meg is fejelte. Ezzel a kormánnyal nem az a legnagyobb baj, hogy többen közülük egykor kommunisták voltak, hanem az, hogy nem tudnak kormányozni.

- Ezt úgy mondja, mint az 1998-2002-es ciklus miniszterelnöki főtanácsadója?

- Úgy mondom, mint magyar állampolgár, aki ezt megtapasztalom. Persze lehet, hogy szándékosan káoszt teremtenek, hogy ne tűnjön föl, mennyire nem értenek hozzá, mennyire kontárok. Állandó verbális agresszióval támadják az embereket, a társadalmat. Folyamatos a feszültség, gyakorlatilag az idegeinken táncolnak. Nagyon tehetségtelenek, és ennél nagyobb baj egy országgal nem történhet.

- Orbán Viktor mellett más tapasztalatai voltak a kormányzásról?

- A Gyurcsány-Kóka-kormány minden idők legrosszabb teljesítményét nyújtja. Az összes többi kormány jobban vizsgázott. Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt pedig összehasonlíthatatlanul jobb volt a kormányzat teljesítménye. Magyarország sikerpályán volt, a gazdaság jól ment, épült, fejlődött minden.

- Szavaiban nyomát sem lehet felfedezni annak, hogy neheztelne a Fidesz-elnökre, akitől egyébként decemberben a Polgári Magyarországért kitüntetést vette át. Januárban viszont már arról olvashattunk, hogy Schmidt Mária ellenpártot akar létrehozni.

- Felajánlottam, hogy nyilvánosan is megvitatom a Magyar Nemzetben megjelenteket a rágalmazó cikk írójával, de kiderült, hogy az írásnak nincs szerzője. Ezt abszurdnak tartom. Innentől kezdve nem érdemes foglalkozni vele. Névtelen feljelentésekkel nincs mit kezdeni.

- Nem zavarja, ha olyanokat olvas, hogy kilövési engedély Schmidt Máriára?

- Ha az elmúlt években mindent a szívemre vettem volna, amit az újságok írtak, akkor már nem is tudom, mi lenne.

- Mégis megszünteti azokat a háttérbeszélgetéseket, amelyek a XXI. Század Intézetben a jobboldal jövőjével foglalkoztak.

- Nem szüntetjük meg, ugyanúgy végezzük tovább a munkánkat, mint eddig. Hárman írtuk alá a közleményt, Fricz Tamással és Lánczi Andrással, s azt tettük közzé: a jövőben ezeket az összejöveteleket nyilvánosan tartjuk.

- Miért? Nem volt eredménye a korábbi találkozóknak?

FOLYTATÁS:
AZ INTERJÚ TELJES TERJEDELMÉBEN A HETI VÁLASZ NYOMTATOTT LAPSZÁMÁBAN, A 14-15. OLDALON OLVASHATÓ.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: feljelentésekkel, összejöveteleket, miniszterelnököt, adósságspirállal, tapasztalatával, magyarországért, tehetségtelenek, foglalkoztatták, fölemelkedhetek, miniszterelnöki, adósságspirálba, feljelentőkkel, teljesítményét, összefüggésben, szalonképtelen, elgondolkodtam, magyarországon, bizonytalanabb, finanszírozták, megtapasztalom, szertefoszlik, terjedelmében, találkozóknak, teljesítménye, megnyitásakor, főtanácsadója, kormányzásról, válsághelyzet, tapasztalatai, felajánlottam, megjelenteket, polgárháborús, gyakorlatilag, foglalkoztak, pesszimisták, áldozatainak, kommunizmus áldozatainak, őszödi beszédből, miniszterelnököt idéztem, legnagyobb magyar, beszéd retorikai, demokrácia díszletei, siker útjáról, olyan kormányzó, ország élén, ország érdekeit, saját hatalmi, válságból kivezető, emberek félnek, biztonságuk szertefoszlik, gyereket beíratni, felvételi pontokat, Halász Csilla, VESZTEGLŐ ORSZÁG, KÜLFÖLDI POLITIKUS VAGY KÖZÉLETI SZEMÉLYISÉG MA MÁR NEM ENGEDI MEG MAGÁNAK, HOGY NE LÁTOGASSON EL TERROR HÁZÁBA, MAGYARORSZÁGON JÁR, NYILATKOZTA LAPUNKNAK SCHMIDT MÁRIA, ÉVVEL EZELŐTT MEGNYÍLT MÚZEUM FŐIGAZGATÓJA, NÉVTELEN FELJELENTŐKKEL NEM VITATKOZIK, Terror Háza, Orbán Viktor, Polgári Magyarországért, Schmidt Mária, Magyar Nemzetben, Schmidt Máriára, Század Intézetben, Fricz Tamással, Lánczi Andrással, INTERJÚ TELJES TERJEDELMÉBEN HETI VÁLASZ NYOMTATOTT LAPSZÁMÁBAN, OLDALON OLVASHATÓ,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az udvariasság alapja: önismer...  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Mosolyogtál már ma?  A fenyő nem szép fa, (...)  Messziről jött ember  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Próbálkozni kell ahhoz,  Miért nem menti meg Jézus...  Paul David Tripp Április 24  A lelki élet nem arról szól, ....  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Életművészet  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Maradék idő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  próbáljuk ki az őszinteséget  Ahogy emelkedik a rezgés...  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Jó éjszakát  Búzaszentelés  Az embernek a társa: hiányzik.  Ázzal aki csak szép  A Gömb  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Maradék idő  Szép estét kedves látogatóimna...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Palóc Grand Canyon  Semmit ne higgy el  Az idő elsodorja létezésünk  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Viharban csak az a fa marad ál...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt 
Bejegyzés Címkék
kommunizmus áldozatainak, őszödi beszédből, miniszterelnököt idéztem, legnagyobb magyar, beszéd retorikai, demokrácia díszletei, siker útjáról, olyan kormányzó, ország élén, ország érdekeit, saját hatalmi, válságból kivezető, emberek félnek, biztonságuk szertefoszlik, gyereket beíratni, felvételi pontokat, emberek miért, mostani kormány, újabb adósságspirállal, 1998-2002-es ciklus, idegeinken táncolnak, összes többi, kormányzat teljesítménye, rágalmazó cikk, írásnak nincs, elmúlt években, szívemre vettem, újságok írtak, jobboldal jövőjével, jövőben ezeket, összejöveteleket nyilvánosan, korábbi találkozóknak, feljelentésekkel, összejöveteleket, miniszterelnököt, adósságspirállal, tapasztalatával, magyarországért, tehetségtelenek, foglalkoztatták, fölemelkedhetek, miniszterelnöki, adósságspirálba, feljelentőkkel, teljesítményét, összefüggésben, szalonképtelen, elgondolkodtam, magyarországon, bizonytalanabb, finanszírozták, megtapasztalom, szertefoszlik, terjedelmében, találkozóknak, teljesítménye, megnyitásakor, főtanácsadója, kormányzásról, válsághelyzet, tapasztalatai, felajánlottam, megjelenteket, polgárháborús, gyakorlatilag, foglalkoztak, pesszimisták, áldozatainak, kifejezéssel, lehetőséggel, magyarország, magasságokba, kölcsönökből, olvashattunk, gondolkodott, agresszióval, főigazgatója, elnökségének, nagygyűlésen, decemberben, kitüntetést, nagygyűlése, kommunizmus, nyilvánosan, biztonságuk, tekintetben, foglalkozni, évtizedének, társadalmat, kommunisták, szándékosan, állampolgár, kormányozni, választáson, megváltozik, alárendelte, sikerpályán, megtanulunk, megszünteti, legrosszabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1696
  • e Hét: 7204
  • e Hónap: 15808
  • e Év: 51749
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.